HAZIRLANIŞI
Bir tavaya sıvı yağımızı koyalım ve etlerimizin her iki yüzünü çevirerek hafifçe kızartalım. Kızaran etleri tavanın bir kenarında bekletelim. ( Tabi yakmamaya dikkat edelim, zaten çok kızarmaması gerekiyor.) Tüm etleri kızartınca temizlediğimiz soğanları bütün olarak ilave edelim. Etler bıraktığı suyu çekene kadar soğanlarla birlikte pişirmeye devam edelim. Ardından kaynar suyu ilave edip etler yumuşayana dek pişirelim. Diğer taraftan bir kase içinde salça, tuz ve karabiberi sıcak suyla ezelim. Tenceredeki etleri fırın kabına alıp üzerine salçalı suyu ilave edelim. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile güzelce kapatıp 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirelim. Pilav veya patates püresi ile servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER
1 kg biftek
kızartmak için sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
bir avuç kadar temizlenmiş arpacık soğan
1 su bardağı kaynar su
tuz, karabiber
Bir tavaya sıvı yağımızı koyalım ve etlerimizin her iki yüzünü çevirerek hafifçe kızartalım. Kızaran etleri tavanın bir kenarında bekletelim. ( Tabi yakmamaya dikkat edelim, zaten çok kızarmaması gerekiyor.) Tüm etleri kızartınca temizlediğimiz soğanları bütün olarak ilave edelim. Etler bıraktığı suyu çekene kadar soğanlarla birlikte pişirmeye devam edelim. Ardından kaynar suyu ilave edip etler yumuşayana dek pişirelim. Diğer taraftan bir kase içinde salça, tuz ve karabiberi sıcak suyla ezelim. Tenceredeki etleri fırın kabına alıp üzerine salçalı suyu ilave edelim. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile güzelce kapatıp 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirelim. Pilav veya patates püresi ile servis yapabilirsiniz.
1 kg biftek
kızartmak için sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
bir avuç kadar temizlenmiş arpacık soğan
1 su bardağı kaynar su
tuz, karabiber