Kaburga Dolması Tarifi

HAZIRLANIŞI

Kaburga tarağıyla etinin arası birbirinden kopmayacak şekilde cep gibi açılır. İçine bulgur, sıvı yağ, kuru nane, tuz, maydanozdan hazırlanan iç harç doldurulur ve açık kalan kısım iple dikilir. Salça ve yoğurt karıştırılıp doldurulan kaburganın heryerine sürülür. Tencerede sıvıyağ kızdırılır ve kaburga kızgın yağda çevrilerek heryeri mühürlenir, sonra biraz su ve tuz eklenir ve yumuşaması için kısık ateşte 2-3 saat pişirilir. Suyu bittikçe veya azaldıkça sıcak su eklenir.(istenirse düdüklüdede yapılabilir) Pişen kaburga üzeri kızarması için fırına alınır ve hafif kızarınca fırından çıkarılır.

MALZEMELER

1 adet kuzu kaburga

İçi için
Bulgur (kaburganın büyüklüğüne göre ayarlanacak)(isteğe göre pirinçde olur)
Sıvı yağ
Kuru nane
tuz
Maydanoz

Üzeri için
Yoğurt
Domates salçası

Pişirmek için
Su
Tuz
Sıvı yağ