HAZIRLANIŞI
Etimizi derin bir kaba alalım. Tuz, su, soğan ve sarımsak hariç diğer malzemelerle iyice karıştıralım. Bu işlemi 1 gün önceden yapar ve buzdolabında bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız. Eğer pişireceğiniz gün bu işlemi yapacaksanız soğan sarımsaklarımız da ekleyerek etimizi karıştıralım.Yayvan fırın kabımıza etlerimiz yayalım, ılık suyu ekleyelim. Üzerini folyo ile kapatıp 200 derecelik fırında alt katta 60-70 dk pişirelim(Fırın hızına göre değişebilir, kontrol edin). Tuzunu pişmeye yakın ekleyelim. En son aşamada folyoyu alıp, hafif yağına bindirelim. Üstünü kızartalım (Bu aşamada fırınınızı kontrol ederek etlerinizin kurumasını önleyin).
Patates püresi ile servis yapın.
Afiyet olsun.
MALZEMELER
750 gr kuzu pirzola
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tatlı pul biber
½ çay kaşığı karabiber
1,5 çay bardağı ılık su
10-12 diş sarımsak
4-5 adet arpacık soğan
Tuz
Etimizi derin bir kaba alalım. Tuz, su, soğan ve sarımsak hariç diğer malzemelerle iyice karıştıralım. Bu işlemi 1 gün önceden yapar ve buzdolabında bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız. Eğer pişireceğiniz gün bu işlemi yapacaksanız soğan sarımsaklarımız da ekleyerek etimizi karıştıralım.Yayvan fırın kabımıza etlerimiz yayalım, ılık suyu ekleyelim. Üzerini folyo ile kapatıp 200 derecelik fırında alt katta 60-70 dk pişirelim(Fırın hızına göre değişebilir, kontrol edin). Tuzunu pişmeye yakın ekleyelim. En son aşamada folyoyu alıp, hafif yağına bindirelim. Üstünü kızartalım (Bu aşamada fırınınızı kontrol ederek etlerinizin kurumasını önleyin).
Patates püresi ile servis yapın.
Afiyet olsun.
750 gr kuzu pirzola
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tatlı pul biber
½ çay kaşığı karabiber
1,5 çay bardağı ılık su
10-12 diş sarımsak
4-5 adet arpacık soğan
Tuz