HAZIRLANIŞI
Enginarlarımızı ayıklayalım,2-4 adet sıktığımız bol limonlu suya çanaklar ters gelecek şekilde suya koyalım. Enginarlarınız çok taze ise yaprak iç beyazları elinizle kırarak ,saplarını da dış kabuklarını temizleyerek suya ekleyiniz. Kuşbaşı etimiz ½ çay bardağı zeytinyağı ve 2 çay bardağı sıcak su ile çelik tencerenize alın. Önce harlı, daha sonra kısık ateşte etinizi yemeğe hazır hale yakın, yarı yağına bindirinceye kadar pişirin. Etlerinize, yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek etle birlikte orta hararetteki ateşte kavurun daha sonra dört e bölünmüş enginarları ekleyin, tencerenizde enginar ve etleri 1-2 dk çevirin.Üzerini kapatacak kadar sıcak suyu ekleyin,tuz ve karabiberini ekleyin. Kısık ateşte,20-25 dk pişirin. Ateşten almaya yakın kalan ½ çay bardağı zeytin yağını ekleyin. Tarif 3-4 kişiliktir. Not:Girit mutfağına ait bu tarifte; kuzu etinin zeytinyağını yakmadan pişirilmesi,en önemli püf noktası… Enginar ayıklarken mutlaka eldiven kullanın,zira tırnak içlerine kadar siyah olabiliyor parmaklarınız… Enginar,karaciğer dostu ; tam mevsimi karaciğer yenilemede , idrar yolları sorunlarında, hazımda,vücuttaki kan temizlenmesinde mükemmel bir ilaç.
MALZEMELER
6 Adet taze ayıklanmış enginar
300 gr kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Taze çekilmiş karabiber
Tuz
Enginarlarımızı ayıklayalım,2-4 adet sıktığımız bol limonlu suya çanaklar ters gelecek şekilde suya koyalım. Enginarlarınız çok taze ise yaprak iç beyazları elinizle kırarak ,saplarını da dış kabuklarını temizleyerek suya ekleyiniz. Kuşbaşı etimiz ½ çay bardağı zeytinyağı ve 2 çay bardağı sıcak su ile çelik tencerenize alın. Önce harlı, daha sonra kısık ateşte etinizi yemeğe hazır hale yakın, yarı yağına bindirinceye kadar pişirin. Etlerinize, yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek etle birlikte orta hararetteki ateşte kavurun daha sonra dört e bölünmüş enginarları ekleyin, tencerenizde enginar ve etleri 1-2 dk çevirin.Üzerini kapatacak kadar sıcak suyu ekleyin,tuz ve karabiberini ekleyin. Kısık ateşte,20-25 dk pişirin. Ateşten almaya yakın kalan ½ çay bardağı zeytin yağını ekleyin. Tarif 3-4 kişiliktir. Not:Girit mutfağına ait bu tarifte; kuzu etinin zeytinyağını yakmadan pişirilmesi,en önemli püf noktası… Enginar ayıklarken mutlaka eldiven kullanın,zira tırnak içlerine kadar siyah olabiliyor parmaklarınız… Enginar,karaciğer dostu ; tam mevsimi karaciğer yenilemede , idrar yolları sorunlarında, hazımda,vücuttaki kan temizlenmesinde mükemmel bir ilaç.
6 Adet taze ayıklanmış enginar
300 gr kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Taze çekilmiş karabiber
Tuz