HAZIRLANIŞI
Etleri soğan, sarımsak ve tuzla karıştırıyoruz, uzunlamasına sarıp kürdanla sabitliyoruz.Yüksek ateşte az yağda önlü arkalı suyunu bıraktırmadan kızartın, kızaran etleri bir kenarda bekletin. Mantar ve biberleri ince ince doğrayıp kavurun, salçayla baharatları ekleyin. Bir su bardağı su koyun, üzerine etleri de koyup kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.
MALZEMELER
8 adet inceltilmiş biftek
8 adet kürdan
2 diş rendelenmiş sarımsak
Rendelenmiş yarım kuru soğan
Yeterince tuz
Sos için
250 gr mantar
1 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
Pul biber, karabiber ve yeterince tuz
Etleri soğan, sarımsak ve tuzla karıştırıyoruz, uzunlamasına sarıp kürdanla sabitliyoruz.Yüksek ateşte az yağda önlü arkalı suyunu bıraktırmadan kızartın, kızaran etleri bir kenarda bekletin. Mantar ve biberleri ince ince doğrayıp kavurun, salçayla baharatları ekleyin. Bir su bardağı su koyun, üzerine etleri de koyup kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.
8 adet inceltilmiş biftek
8 adet kürdan
2 diş rendelenmiş sarımsak
Rendelenmiş yarım kuru soğan
Yeterince tuz
Sos için
250 gr mantar
1 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
Pul biber, karabiber ve yeterince tuz