HAZIRLANIŞI
Un dışında tüm hamur malzemelerini bir kabın içinde karıştırın.unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Ayrı bir kapta hindistan cevizi, yumurta akı ve şekeri karıştırın. Hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak avuç içi kadar açın. İç malzemeden koyarak hamuru kapatıp yuvarlayın. Kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Kurabiyeleri yassıltmaya çalışmayın.Elinizden geldiğince yuvarlak formu korumaya dikkat edin. 180 ‘C fırında kurabiyeleri pişirin ve fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın. Üst süsleme malzemelerini karıştırarak pişirin ve ılımasını bekleyin. Soğuyan kurabiyelerin üzerini ılık üst süsleme malzemesine batırın ve servis tabağına alın. Sonra üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın… Afiyet Olsun :)
MALZEMELER
Hamuru İçin
2 yumurta (birinin akını iç malzemesi için ayırın)
250 gram margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kahve fincanı kakao
Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı kadar aldı)
İçine
2 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden artan yumurtayı kullanın)
Üst Süsleme İçin
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt (birazı su olursa parlaklık verir.ben bir su bardağının 4/3 üçüne süt,kalanına su koydum.)
Un dışında tüm hamur malzemelerini bir kabın içinde karıştırın.unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Ayrı bir kapta hindistan cevizi, yumurta akı ve şekeri karıştırın. Hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak avuç içi kadar açın. İç malzemeden koyarak hamuru kapatıp yuvarlayın. Kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Kurabiyeleri yassıltmaya çalışmayın.Elinizden geldiğince yuvarlak formu korumaya dikkat edin. 180 ‘C fırında kurabiyeleri pişirin ve fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın. Üst süsleme malzemelerini karıştırarak pişirin ve ılımasını bekleyin. Soğuyan kurabiyelerin üzerini ılık üst süsleme malzemesine batırın ve servis tabağına alın. Sonra üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın… Afiyet Olsun :)
MALZEMELER
Hamuru İçin
2 yumurta (birinin akını iç malzemesi için ayırın)
250 gram margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kahve fincanı kakao
Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı kadar aldı)
İçine
2 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden artan yumurtayı kullanın)
Üst Süsleme İçin
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt (birazı su olursa parlaklık verir.ben bir su bardağının 4/3 üçüne süt,kalanına su koydum.)