Çoban Kavurma Tarifi

HAZIRLANIŞI

Kuşbaşı etleri kızgın tavaya atıp hızlı ateşte rengi dönünceye kadar çevirin. Yağı ekleyip sotelemeye devam edin. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Biberleri ince halkalar halinde doğrayın. Önce sarımsakları ve biberi ilave edip etlerle birlikte kavurun. Etler suyunu bıraktığında tuzunu ve baharatını ilave edip karıştırın. Doğranmış domatesi ilave edip suyunu çekene kadar yaklaşık 30 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin.

Not : Kesinlikle tahta kaşık kullanınız.

MALZEMELER
1.5 kg kuzu kuşbaşı
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
2-3 diş sarımsak
6 adet sivri biber
4 adet domates
1 kuru soğan
Tuz, karabiber, kekik, kimyon
Yarım demet maydanoz