Çikolatalı Un Kurabiyesi Tarifi

HAZIRLANIŞI

Un, kakao ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler bir kapta bütünleşinceye kadar yoğurulur. En son kabartma tozu ve un eklenerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Hamur 2ye ayrılır. Yarısına kakao eklenir ve rengi kahverengi olana kadar yoğrulur. Şekillendirilir. Yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra çikolatalar eritilir. Beyaz kurabiyeler siyah çikolataya, kakaolu kurabiyeler beyaz çikolataya ardında fındık ya da hindistan cevizine batırılır. Folyo ya da yağlı kağıt üzerine konur. Çikolatalar donduktan sonra servis yapabilirsiniz, afiyet olsun. :)

MALZEMELER

Hamuru için
1 paket oda sıcaklığında yumuşak margarin
Yarım su bardağı nişasta
1 bardak pudra şekeri
2 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
Yarım paket kakao
Aldığı kadar un

Süslemek için
1 tablet sütlü çikolata
1 tablet beyaz çikolata
Hindistan cevizi, fındık