MALZEMELER
* 2 yumurta akı
* 1/2 su bardağı su
* 1 su bardağı şıra
* 1/4 çaykaşığı tuz
* 2.5 su bardağı toz şeker
* 1/2 su bardağı dövülmüş fındık
* 1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
* 6 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Bir kabının içinde tuz, şeker, şekerli sudan ibaret şıra ve soğuk suyu karıştırıp, 20-25 dakika kadar kaynatın.
Yumurta aklarını iyice çırpın. Hazırladığınız sıcak şekerli karışımı bir kaşık yardımıyla çırpılmış yumurta akına ilave edin ve sürekli karıştırın. Koyu bir kıvam aldığında yağlı kağıda bosaltın.
Hamuru 4-5 santim kalınlığında kesip, içine fındık ve hindistan cevizi karısımını ekleyin. Rulo haline getirip, buzdolabında soğumaya bırakın.
* 2 yumurta akı
* 1/2 su bardağı su
* 1 su bardağı şıra
* 1/4 çaykaşığı tuz
* 2.5 su bardağı toz şeker
* 1/2 su bardağı dövülmüş fındık
* 1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
* 6 Kişilik
Bir kabının içinde tuz, şeker, şekerli sudan ibaret şıra ve soğuk suyu karıştırıp, 20-25 dakika kadar kaynatın.
Yumurta aklarını iyice çırpın. Hazırladığınız sıcak şekerli karışımı bir kaşık yardımıyla çırpılmış yumurta akına ilave edin ve sürekli karıştırın. Koyu bir kıvam aldığında yağlı kağıda bosaltın.
Hamuru 4-5 santim kalınlığında kesip, içine fındık ve hindistan cevizi karısımını ekleyin. Rulo haline getirip, buzdolabında soğumaya bırakın.