Yoğurtlu Et

HAZIRLANIŞI

Girit mutfağından mıdır bilmiyorum, annem yapardı hep göz kararıyla işte ölçülü tarif : Etimizi düdüklü tenceye alıyoruz, tüm soğan ve zeytinyağını ekliyoruz. Üzerini tam kapatmayacak şekilde su ekliyoruz,tam pişiriyoruz. Et suyunu ılıtıyoruz. Süzme yoğurdu,yumurta ve unu derin bir teflona alıyoruz, koyu boza kıvamı elde edinceye kadar ılık et suyunu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Önce harlı sonra yavaş ateşte pişiriyoruz. (Sürekli karıştırmalısınız,yoğurt bir süre sonra teflonda kendi içinde dönmeye başlayacak, bir elinizde mutfak bezi bulundurmanızı tavsiye ederim,sağa sola sıçrıyor ısı yükseldikçe). En son tereyağını ekleyin. Pişmiş yoğurt hazır olunca etlerinizi ve tuzu pişmiş yoğurda ekleyin, 1-2 dk daha çevirdikten sonra altını kapatın. Arzu ederseniz cam fırın kabında hafif üstünü kızartabilirsiniz. Not : Eğer yemeğinizin kıvamı koyu gelirse et suyu ekleyebilirsiniz. Yumurta yoğurdun kesilmesini engelliyor. Bu yemeği bir gün önceden pişirir ertesi güne ikram ederseniz daha lezzetli oluyor. Pişmiş süzme yoğurdu, kuzu incikle bağdaştıramayabilirsiniz, denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun.

MALZEMELER

500 gr süzme yoğurt (ev süzmesi)
1 yumurta
1 kaşık un(silme)
1 kaşık tereyağı
500-600 gr kuzu incik
1 adet soğan
2 kaşık zeytinyağı
Tuz