MALZEMELER
1 paket margarin
250 gr (erimiş)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 çorba kaşığı mahlep
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (4-5 su bardağı)
1 tatlı kaşığı pekmez
HAZIRLANIŞI
Margarini eritin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta beyazı, şeker, tuz, mahlep ve aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. Hamurdan küçük parçalar kopartın, elinizde yuvarlayıp simit şekli verin. Yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş tepsiye sıralayın. Üzerine yumurta sarısı ile pekmezi karıştırıp sürün, susam serpin - önceden ısıttığınız fırında(170 derece) üzeri kızarana kadar pişirin(15 dk.)
1 paket margarin
250 gr (erimiş)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 çorba kaşığı mahlep
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (4-5 su bardağı)
1 tatlı kaşığı pekmez
Margarini eritin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta beyazı, şeker, tuz, mahlep ve aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. Hamurdan küçük parçalar kopartın, elinizde yuvarlayıp simit şekli verin. Yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş tepsiye sıralayın. Üzerine yumurta sarısı ile pekmezi karıştırıp sürün, susam serpin - önceden ısıttığınız fırında(170 derece) üzeri kızarana kadar pişirin(15 dk.)