Terbiyeli Kuzu Bonfile

HAZIRLANIŞI

Terbiyesi için malzemeleri karıştırıp bonfileleri içine yatıralım ve en az 3-4 saat buzdolabında ya da serin bir yerde bekletelim (Buzdolabında 1 gece bu sosun içinde beklerse daha lezzetli oluyor) Düdüklü tencerede 1 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırıp terbiyelediğimiz bonfileleri alt üst çevirmek suretiyle yarım kızartalım (mühürleyelim) Bonfileler kendini toplayınca üzerine rendelenmiş domatesi ekleyip karıştıralım ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45 dk pişirelim (suyunu çekene kadar) Piştikten sonra isteğe göre yanında pilavla birlikte servis edilebilir. Afiyet olsun.. Not: Terbiyesi için kullandığımız baharatlar isteğe göre artırılıp azaltıla bilinir. Pişirme esnasında arpacık soğan da eklenebilir.

MALZEMELER

Yarım kilo kuzu bonfile
3-4 adet domates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sıcak su (tencerede üzerini geçecek kadar)

Terbiyesi için
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1-2 diş sarımsak
İsteğe bağlı tuz