Ördek Kurabiye Tarifi

HAZIRLANIŞI

Oda sıcaklığında olan tereyağını ve diğer malzemeleri yoğurma kabına alarak hamuru hazırlayın. Un miktarını her zaman yaptığımız gibi azar azar, hamur şekil alacak kıvama gelene kadar ekleyerek ayarlayabilirsiniz. Hamuru 30 dakika kadar dinlendirdikten sonra bir miktarını alarak merdane ile açın ve kurabiye kalıpları ile kesip, yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye dizin. Kurabiyeleri 160 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Soğumuş olan kurabiyeleri dilediğiniz şekilde çikolataya bulayarak süsleyin. Afiyet olsun..

MALZEMELER

125g tereyağı
1 yumurta
1 su bardağından bir parmak kadar az pudra şekeri
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Süslemek için

Bitter çikolata
Renkli şekerlemeler