MALZEMELER
1 yumurta(sarısı üzerine,beyazı hamurun içine)
125 g. margarin
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı süt
Aldığı kadar un
1 pk. kabartma tozu
Üzeri için
Çörek otu ve susam
HAZIRLANIŞI
İlk önce margarin sütün içinde eritilir. Bu karışım biraz soğuyunca üzerine yumurtanın akı,mahlep,tuz,kabartma tozu dökülür karıştırılır.Sonra azar azar un ilave edilir.Çok yumuşak olmayan bir hamur elde edilir.Hamurda istenilen şekiller yapılarak yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörekotu ve susam serpilir.180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirilir.Afiyet olsun…
1 yumurta(sarısı üzerine,beyazı hamurun içine)
125 g. margarin
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı süt
Aldığı kadar un
1 pk. kabartma tozu
Üzeri için
Çörek otu ve susam
İlk önce margarin sütün içinde eritilir. Bu karışım biraz soğuyunca üzerine yumurtanın akı,mahlep,tuz,kabartma tozu dökülür karıştırılır.Sonra azar azar un ilave edilir.Çok yumuşak olmayan bir hamur elde edilir.Hamurda istenilen şekiller yapılarak yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörekotu ve susam serpilir.180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirilir.Afiyet olsun…