Köfteli Patlıcan Tarifi

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyup ince dilimler halinde keserek, tuzlu su da en az 10 -15 dakika bekletin. Patlıcanların sularını avucunuzda hafifçe sıkıp peçeteyle kuruladıktan sonra kızdırılmış sıvı yağda önlü arkalı kızartın. Kıymayı yoğurma kabına alın, üzerine bir yumurta kırın, rendelediğimiz soğanı, ekmek içi, kimyon, karabiber ve tuzu ilave edip tüm malzemeyi iyice yoğurun.(tercihe göre 1-2 diş sarımsak koyabilirsiniz) Köfte harcından yuvarlak, yassı köfteler yapıp sıvı yağda hafifçe kızartın. Kızarttığınız patlıcan dilimlerini artı şeklinde koyun, ortasına köfteyi yerleştirip, patlıcanları bohça gibi katlayın.katladığınız yere birer domates ve biber dilimi koyup, kürdan batırdıktan sonra fırın kabına dizin. hazırladığımız sosu patlıcanların üzerine döküp (köftelerin yarısına gelecek kadar) 200 derece fırında pişirin Yemeğin sosu için, köfteleri kızarttığınız tavada rendelediğiniz domates ve salçayı soteleyin. üzerine 1-2 bardak sıcak su ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın. (sosuna sadece salça kullanacaksanız salçayı sıcak su ile inceltin(karıştırın) Sarma işleminin kolay olması için patlıcanların uzun olmasına dikkat edin Not: Yemek 10-12 kişilik malzemenizi kişi sayısına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz

MALZEMELER

2 kilo uzun patlıcan
750 g kıyma
1 adet büyükçe kuru soğan
1 su bardağı bayat ekmek içi(veya galeta unu)
1 adet yumurta
Kimyon, karabiber, tuz

Üzeri için
2 adet Domates
5-6 adet yeşil biber

Sos için:
2 adet domates (rendelenecek)
1 tatlı kaşığı salça
1-2 su bardağı sıcak su ,tuz
Kızartma için sıvı yağ