Güveçte Kavurma Tarifi

HAZIRLANIŞI

Eti güvece arpacık soğanı ile birlikte koyun ve aygazın en küçük yerine en kısık ateşinde kavrulmaya bırakın.Kendi suyunu salıp çekene kadar ve çektikten sonra yarım çay bardağı sıcak su ekleyin (lezzetinin kaçmaması için sıcak su) et pişene kadar her suyunu çektikçe yarım çay bardağı suyu ekleyin (ben 7 kere ekledim)piştikten sonra sıvı yağını tuzunu ekleyin ve kavrulmaya bırakın.kavrulduktan sonrada karabiberini ekleyin ve servis edin..Güveçte bu tarifi yapmak çok zaman alıyor ama çokta lezzetli oluyor..Lezzetli olmasının sebebi de çok sürede yavaş yavaş pişmesi.. Biz kavurmayı bu şekilde sade olarak da yiyoruz ama arada birde lavaş arasında yapıyoruz sizinle paylaşmak istedim.. ısıttığınız lavaşın arasına güveçte kavrulmuş kavurmayı ,ince ince kıyılmış marul, domates ve soğanıda koyarak dürüm şeklinde servis yapın.. Afiyet olsun..

MALZEMELER

350gr kavurmalık dana kuşbaşı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
yarım çay kaşığı karabiber
2-3 adet arpacık soğanı
4 adet lavaş
ince kıyılmış: domates, marul, soğan