Çörek Otlu Kurabiye

MALZEMELER

250 g margarin( yumuşak olacak)
1 çay bardağı çörek otu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta beyazı hamurun içine (sarısı üzerine sürülecek)
1 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
4.5 su bardağı un

HAZIRLANIŞI

Un ve margarin iyce yoğurup ortası açılır. Çörek otu,sıvıyağ, toz şeker, yumurta beyazı, tuz, sirke ve kabartma tozunu koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Hamuru merdaneyle açıp,( bir parmak kalınlığında olucak). İstediğiniz şekli verip yağnamış tepsiye dizip,üzerine yumurta sarısı sürün. 175 derecede pişirin.