Biftek Kızartma

HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeler genişçe bir kapta etlerle birlikte karıştırılır, baharatlar isteğe göre azaltılabilir ya da çoğaltılabilir. O şekilde buzdolabında yaklaşık bir saat bekletilir. Teflon bir tavaya çok az sıvıyağ konarak etler ilave edilir. Bir süre sonra etler suyunu salacaktır. Suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra bir su bardağı sıcak su koyup o suyun da çekilmesi beklenir. Tuzunu ve 1 yemek kaşığı da tereyağ koyarak etler kızatıncaya dek pişirilir. Yanında pirinç pilavı ve patates kızartması ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

MALZEMELER

500 gr biftek
Tuz

Marine için 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Etler suyunu çekince de 1 yemek kaşığı tereyağı