MALZEMELER
1 kase yoğurt
2 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
6-7 su bardağı su
Haşlayıp didiklediğimiz zaman 1 kase olacak kadar tavuk eti
4-5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Tavukları 6-7 su bardağı su ile haşlayın. Sonra tavukları çıkarıp soğuduktan sonra didikleyin. Yoğurt ve yumurta sarısını çırpın, sonra içine unu ilave edin. Kaynamakta olan tavuk suyuna karıştırarak bu karışımı ilave edin. Sonra didiklenmiş tavukları ekleyin. Sarımsakları soyup içine rendeleyin. inmesine yakın tuzunu ayarlayıp , limon suyunu da ilave edin. Servis yaparken karabiber ekerseniz daha lezzetli olur. NOT: İsteğe göre bu çorbaya haşlanmış nohut ve biraz da pirinç ilave edilebilir. Afiyet Olsun.
1 kase yoğurt
2 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
6-7 su bardağı su
Haşlayıp didiklediğimiz zaman 1 kase olacak kadar tavuk eti
4-5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı limon suyu
Tavukları 6-7 su bardağı su ile haşlayın. Sonra tavukları çıkarıp soğuduktan sonra didikleyin. Yoğurt ve yumurta sarısını çırpın, sonra içine unu ilave edin. Kaynamakta olan tavuk suyuna karıştırarak bu karışımı ilave edin. Sonra didiklenmiş tavukları ekleyin. Sarımsakları soyup içine rendeleyin. inmesine yakın tuzunu ayarlayıp , limon suyunu da ilave edin. Servis yaparken karabiber ekerseniz daha lezzetli olur. NOT: İsteğe göre bu çorbaya haşlanmış nohut ve biraz da pirinç ilave edilebilir. Afiyet Olsun.