MALZEMELER
3 yemek kaşığı yoğurt (tepeleme)
3 yemek kaşığı un(tepeleme)
1 adet yumurta
5 su bardağı su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
Tuz
1 yemek kaşığı nane
Yarım yemek kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
3 yemek kaşığı un(tepeleme)
1 adet yumurta
5 su bardağı su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
Tuz
1 yemek kaşığı nane
Yarım yemek kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Un, yoğurt ve yumurtayı pütürsüz bir karışım olana kadar çırpın. Üzerine 5 su bardağı soğuk suyu ilave edin. 5 bardak su ile çorbanın kıvamı gayet iyi oluyor. Evde tavuk suyunuz varsa 1-2 bardak su yerine tavuk suyunu ekleyebilirsiniz. Çorba kaynayana kadar sürekli karıştırın ve kaynamaya başlayınca altını kısarak 5 dakika kadar kaynamasını sağlayın. Tuzunu ilave edin.Küçük bir tavada yağı kızdırın pul biber ve naneyi ilave ederek sosunuzu çorbanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun…