MALZEMELER
2,5 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı haşlanmış mısır (Mısır bulamayanlar konserve de kullanabilir, ben mevsimi olduğu için sıkıntı çekmedim)
3 tatlı kaşığı kuş üzümü
1/4 çay bardağı tel şehriye
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI
Önce pirinçler yıkanır süzülür. Tencereye sıvı yağ koyularak tel şehriyeler kavrulur. Hafif pembeleşince pirinçler eklenir ve karıştırılır. Bu şekilde 3-4 dk kavrulur. Kavrulan pirinçlere 5 su bardağından 2 parmak az su koyulur. (sıcak olmayacak) Ardından tereyağı koyulur ve kapağı kapatılarak kaynaması beklenir. Kaynayınca tuz ve kuş üzümleri eklenir, bir kere karıştırılarak kapağı kapatılır. 4-5 dk sonra mısırlar eklenir, hiç karıştırılmadan kapağı kapatılır. Suyunu çekene kadar pişirilir. Piştikten sonra pilavın kapağı açılarak bir kere karıştırılır ve kağıt havlu koyularak kapağı o şekilde kapatılır. Kağıt havlu nemini alıp, tane tane olmasını sağlayacaktır.
2,5 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı haşlanmış mısır (Mısır bulamayanlar konserve de kullanabilir, ben mevsimi olduğu için sıkıntı çekmedim)
3 tatlı kaşığı kuş üzümü
1/4 çay bardağı tel şehriye
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Önce pirinçler yıkanır süzülür. Tencereye sıvı yağ koyularak tel şehriyeler kavrulur. Hafif pembeleşince pirinçler eklenir ve karıştırılır. Bu şekilde 3-4 dk kavrulur. Kavrulan pirinçlere 5 su bardağından 2 parmak az su koyulur. (sıcak olmayacak) Ardından tereyağı koyulur ve kapağı kapatılarak kaynaması beklenir. Kaynayınca tuz ve kuş üzümleri eklenir, bir kere karıştırılarak kapağı kapatılır. 4-5 dk sonra mısırlar eklenir, hiç karıştırılmadan kapağı kapatılır. Suyunu çekene kadar pişirilir. Piştikten sonra pilavın kapağı açılarak bir kere karıştırılır ve kağıt havlu koyularak kapağı o şekilde kapatılır. Kağıt havlu nemini alıp, tane tane olmasını sağlayacaktır.