Kereviz Çorbası Tarifi

MALZEMELER

1 adet orta boy kereviz ve yaprakları
1 adet havuç
1 adet patates
2 adet domates rendesi
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı pirinç
2 çorba kaşığı mercimek
2 adet et veya tavuk bulyon
10 bardak su
Yeteri kadar sıvı yağ
(İsteyen pirinç veya mercimeğin birini de koyabilir)

HAZIRLANIŞI

İlk etapta havucu,sonra patatesi ve en son da kerevizi rendeleyin. İsterseniz küçük küpler halinde de kesebilirsiniz. Düdüklüye sıvıyağı ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun. 15 dakika kadar kavrulan sebzelere pirinci,mercimeği,iri iri kesilmiş kereviz yapraklarını, domates rendesini, salçayı ve bulyonu ilave edin. Suyunu ilave edin 20 dakika pişirin. Limonla servis edin. Herkese afiyet olsun…