MALZEMELER
Yarım kilo taze fasulye
Yarım kilo barbunya (2 su bardağı dolusu)
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates
2 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz,karabiber,kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI
Soğan ince kıyılır ve sıvıyağda çevrilir.domates doğranır ve pembeleşen soğana eklenip bir iki karıştırılıp hafif renk verdirilir. Salça,tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır. Ayıklanmış taze fasulye ve barbunyada eklenip karıştırılır ve 5 dk susuz kavrulur. Suyu eklenip düdüklünün kapağı kapatılır ve yaklaşık 30 dk kısık ateşte pişirilir. NOT: Bu tip yemekleri düdüklüde yapmak hem zamandan tasarruf hem de vitamin kaybını önlemede büyük yarar sağlıyor. Normal tencerede pişirecek olursanız barbunyalar pişene kadar orta ateşte tutmanız yeterli olacaktır.
Yarım kilo taze fasulye
Yarım kilo barbunya (2 su bardağı dolusu)
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates
2 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz,karabiber,kırmızıbiber
Soğan ince kıyılır ve sıvıyağda çevrilir.domates doğranır ve pembeleşen soğana eklenip bir iki karıştırılıp hafif renk verdirilir. Salça,tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır. Ayıklanmış taze fasulye ve barbunyada eklenip karıştırılır ve 5 dk susuz kavrulur. Suyu eklenip düdüklünün kapağı kapatılır ve yaklaşık 30 dk kısık ateşte pişirilir. NOT: Bu tip yemekleri düdüklüde yapmak hem zamandan tasarruf hem de vitamin kaybını önlemede büyük yarar sağlıyor. Normal tencerede pişirecek olursanız barbunyalar pişene kadar orta ateşte tutmanız yeterli olacaktır.