MALZEMELER
1 orta boy kabak
1 orta boy patates
1 orta boy patlıcan
1 soğan
2-3 sarımsak
100 gr kıyma
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik ve Köri
Üzeri için
2 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı un tuz
HAZIRLANIŞI
Geniş bir tencerede kıyma, soğan ve sarmısak kavrulur soğumaya bırakılır. Patates ve kabak soyulur, patlıcan ise pijama şeklinde soyulur hepsi küçük küpler halinde doğranır. Diğer malzemenin içine baharatlarla birlikte katılarak karıştırılır. Hazırlanan malzeme 4 adet güveç kaplarına konur. Üzeri için ayrı bir kapta yumurta, un ve yoğurt karıştılarak üzerine dökülür. 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
1 orta boy kabak
1 orta boy patates
1 orta boy patlıcan
1 soğan
2-3 sarımsak
100 gr kıyma
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik ve Köri
Üzeri için
2 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı un tuz
Geniş bir tencerede kıyma, soğan ve sarmısak kavrulur soğumaya bırakılır. Patates ve kabak soyulur, patlıcan ise pijama şeklinde soyulur hepsi küçük küpler halinde doğranır. Diğer malzemenin içine baharatlarla birlikte katılarak karıştırılır. Hazırlanan malzeme 4 adet güveç kaplarına konur. Üzeri için ayrı bir kapta yumurta, un ve yoğurt karıştılarak üzerine dökülür. 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Afiyet olsun.