MALZEMELER
-4 adet orta boy közlenmiş patlıcan(fırında da közleyebilirsiniz)
-1 adet orta boy soğan
-1 kase yoğurt
-1 tatlı kaşığı salça
-250gr.köftelik kıyma
-tuz
-sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Közlenmiş patlıcanlar küçük küçük küp şeklinde doğranıp sıvı yağda kavrulur ve geniş yayvan bir tabağa alınıp soğumaya
bırakılır.Kuru soğan küçük küçük doğranır biraz kavrulduktan sonra salça ilave edilir yine biraz kavrulur daha sonra kıyma ilave edilip kıyma pişene kadar kavrulur.Yoğurt iyice çırpılıp hazırlanmış patlıcanların üzerine dökülür.Hazırlanan kıymalı karışım da yoğurdun üzerine dökülür.Süslemek için yeşil sivri biber yada maydanoz kullanılabilir.Afiyet olsun.
-4 adet orta boy közlenmiş patlıcan(fırında da közleyebilirsiniz)
-1 adet orta boy soğan
-1 kase yoğurt
-1 tatlı kaşığı salça
-250gr.köftelik kıyma
-tuz
-sıvı yağ
Közlenmiş patlıcanlar küçük küçük küp şeklinde doğranıp sıvı yağda kavrulur ve geniş yayvan bir tabağa alınıp soğumaya
bırakılır.Kuru soğan küçük küçük doğranır biraz kavrulduktan sonra salça ilave edilir yine biraz kavrulur daha sonra kıyma ilave edilip kıyma pişene kadar kavrulur.Yoğurt iyice çırpılıp hazırlanmış patlıcanların üzerine dökülür.Hazırlanan kıymalı karışım da yoğurdun üzerine dökülür.Süslemek için yeşil sivri biber yada maydanoz kullanılabilir.Afiyet olsun.