Turşulu Ördek Tarifi

MALZEMELER
iç pilav için :
* 1 baş soğan
* 50 gr tereyağı
* 1 çorba kaşığı kuş üzümü
* 1 su bardağı pirinç
* 1 kahve fincanı badem
* 1 çorba kaşığı fıstık
* tuz, karabiber



yemek için :

* iki kilo lahana turşusu (veya lahana)
* 1 baş soğan
* 150 gr margarin
* kırmızı biber
* 150 gr tereyağ
* tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Önceden hazladığınız iç pilavı ördeğin içine doldurulup dikin.Derince bir tencereye, tereyağ ve margarin koyup, ince doğranmış soğanı hafifçe kavururken, küçük parçalara doğranmış lahana turşularını da ilave edip 15-20 dakika kadar daha kavurun.Ördeği lahanaların ortasına yerleştrin, baharatları ve suyunu ilave edip, 1.5 saat kadar ağır ateşte pişirin.Piştikten sonra bir tepsiye koyup, onbeş dakika fırınladıktan sonra servis yapın.